Handig, een gratis interne baanplanner!

Voor en door sportschutters was mijn credo toch? Corona heeft voor de schietsport nadelige gevolgen gehad. De schietvereniging moest dicht waardoor wedstrijden niet door konden gaan, er geen munitie meer aan leden verkocht kon worden en daarnaast liep elke vereniging ook nog eens baromzet mis. Vandaar dat ik een interne baanplanner heb ontwikkeld, simpel maar effectief, die gratis gebruikt mag worden. Hoe deze eruit ziet lees je in dit artikel.

Baanplanner

De baanplanner is te vinden op https://baanplanner.sport-schutter.nl
Elke vereniging kan hier een eigen baanplanner maken door zich eerst te registreren.

Vervolgens kan een vereniging de baanplanning inrichten. Dit doe je door eerst een initiële opzet te maken voor de baan voor 1 dag. Vervolgens kan je de baanindeling kopiëren en een nieuwe datum geven. Bij het kopiëren worden dan enkel de baanindelingen meegenomen, eventuele inschrijvingen worden genegeerd. Zodra de planning voor de dag er goed uit ziet, activeer je deze en schutters kunnen zich op de planning inschrijven. Op dit moment wordt daar nog geen notificatie van verstuurd richting leden dat er ingeschreven kan worden. Inschrijven van leden kan echter niet anoniem en een lid zal een eigen account moeten aanmaken. Natuurlijk kan je als beheerder altijd leden zelf inschrijven wanneer deze niet via de website willen of kunnen inschrijven.

Overzicht van planningen in het beheer (vereniging)

Nadat de planning gereed is kunnen leden zich registreren op de website. Dit doen ze door zelf een account aan te maken en de juiste vereniging waarvan ze lid zijn te selecteren. De vereniging krijgt dan een goedkeuringsverzoek voor het lid.

Goedkeuren van leden

Als deze goedgekeurd is kan het lid zich pas echt inschrijven. Dit om te voorkomen dat gebruikers zich inschrijven bij een vereniging waar ze geen lid van zijn en zo onnodig de inschrijving belemmeren. Bij een inschrijving kan een lid er voor kiezen of hij of zij de naam wil laten weergeven in het bezettingsoverzicht van de planning.

Overzicht van een baanplanning
Overzicht van bezette en vrije banen
Inschrijven van een schutter, standaard staat weergave voor naam en notitie uit.

Als vereniging is er een PDF formulier te downloaden die een lijst bevat van alle ingeschreven leden per tijdspanne voor die dag. Op die manier kan bekeken worden welke leden op welk tijdstip verwacht worden.

Als lid kan je in één oogopslag al je inschrijvingen bekijken. Ook kan je makkelijk uitschrijven mocht je onverwachts toch niet de baan willen reserveren.

Inschrijvingsoverzicht voor een lid

Voorwaarden gebruik:

De website mag vrij gebruikt worden door elke schietvereniging. Er zijn geen beperkingen voor een maximale looptijd, de applicatie is en blijft gratis. Wensen, bugs of ideeën voor nieuwe features kunnen doorgegeven worden via Messenger, email of het contact formulier hier op de website. Er wordt echter geen tijdspad afgegeven wanneer wensen gerealiseerd worden.

Doneren:

Zoals ik al eerder zei is de baanplanner volledig gratis te gebruiken. Niets moet natuurlijk maar er is een donatieknop aanwezig. Mocht je als vereniging gebruik maken van de baanplanner en deze bevalt en je kunt een klein bedrag missen als dank, dan maak je me helemaal blij! Alle donaties zullen worden gebruikt om de applicatie in de lucht te houden en aan de site sport-schutter.nl

Veel plezier met de baanplanner, hopende zo weer mijn steentje te hebben bijgedragen aan de schietsport!

Groet,

Sportschutter

6 thoughts to “Handig, een gratis interne baanplanner!”

 1. Mooi initiatief, echter veel verenigingen hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om ook andere baanplanners in te richten. Wel een opmerking, het is gratis, maar als een vereniging hier een planning gaat aanmaken en schutters zich moeten registreren hoe is dat dan met de AVG geregeld? Is deze baanplanner dan verwerker of verantwoordelijke, en wat zijn dan de rechten en plichten van de schutters en de verenigingen? Hoe is het met de beveiliging van de persoonsgegevens geregeld?

  1. Beste Joop,

   Klopt, er zijn inderdaad een heel aantal verenigingen die zelf een tool voor baanplanning ontwikkeld hebben of een baanplanner hebben via een leverancier. Echter weet ik er ook nog genoeg die nog maar weinig geregeld hebben op dit gebied of waarbij het door gebruik van mijn tool beter kan dan ze eerder bedacht hebben. Vandaar dat ik vooral voor die verenigingen een gratis baanplanner geschreven heb.
   Dat is gratis en nee er is geen catch. Dit programma is puur uit hart voor de schietsport geschreven, gegevens zullen ook niet verkocht worden aan andere partijen wat je wel vaker ziet bij andere partijen waneer iets gratis is.
   In deze zin is de baanplanner een verwerker. Net zoals andere leveranciers van software voor bijvoorbeeld een ledenadministratie.
   Gegevens zijn verder beveiligd doordat de site enkel te bereiken is via HTTPS voor het data verkeer. Daarnaast worden gebruikersnamen en wachtwoorden versleuteld opgeslagen en zijn niet meer terug te leiden. Verder worden erg geen NAW gegevens opgeslagen van de gebruikers enkel een emailadres. De naam kan worden ingevuld maar mag ook als lidnummer worden gebruikt om zo leden compleet anoniem in het systeem te verwerken.
   Als je een verwerkersovereenkomst met mij wil sluiten ala model KNSA dan heb ik daar verder geen probleem mee.

   Mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik ze graag.

  1. Beste John,

   Dat kan! Je kan hiervoor zelf een account aanmaken via de baanplanner door op Registreren –> Vereniging te klikken. De rest zou voor zich moeten spreken.

 2. Joop, ziet er allemaal prima uit, maar ik als beheerder wil ook graag inderdaad zelf leden toevoegen, maar ik weet niet hoe je dat doet. Hoor graag van je. Alvast bedankt.

  1. Beste,

   Dankjewel! Leuk om te horen.
   Leden zijn niet zelf toe te voegen. Ze kunnen zelf een account aanmaken via de website. Tijdens het aanmaken dienen ze de juiste vereniging te selecteren.
   Zodra ze dat gedaan hebben krijg je als beheerder een overzicht te zien van goedkeuringsverzoeken bij Account -> Leden.
   Zodra het lid is goedgekeurd dan krijgen ze de planning van de vereniging te zien.

   Mvg,

   Sportschutter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *